هزینه طرح و اجرای مقاومسازی با FRP میتواند به عنوان یکی از موضوعات کلیدی در پروژههای مقاومسازی با کامپوزیت پلیمری تقویتشده با الیاف (کامپوزیت FRP) تأثیرگذار باشد. تعیین هزینه این طرحها برای برنامهریزی بودجه و امکانسنجی پروژه بسیار حیاتی است. هزینهها شامل موارد گوناگونی از جمله انتخاب مواد و محصولات FRP، پیچیدگی طراحی، هزینههای نیروی کار و الزامات خاص پروژه میشود. آگاهی از پیچیدگی و مولفههای هزینه طرح و اجرای مقاومسازی با FRP برای فعالان حوزه ساخت و ساز از کارفرمایان تا مهندسان و مدیران پروژه بسیار اهمیت دارد. برآورد دقیق هزینههای مقاومسازی با کامپوزیت پلیمری تقویتشده با الیاف، به تأمین منابع کارآمد و کاهش ریسکهای مالی در طول عملیات مقاومسازی کمک میکند. ارزیابی هزینهها و تصمیمات آگاهانه در بودجهبندی پروژه مقاوم سازی، میتواند به بهینگی و بهرهوری هرچه بهتر از ظرفیت کامل فناوری یا سیستم نوین مقاوم سازی با FRP در صنایع مختلف، کمک کند.
هزینه طرح و اجرای مقاوم سازی با FRP
هزینه سیستم های مقاوم سازی با کامپوزیت FRP در مرحله اجرا بر اساس شرایط کار و عواملی است که ممکن است این موضوع را در بر گیرد.
علاوه بر این، لازم است در زمان ارزیابی هزینه کار، از بازه زمانی اختصاص یافته برای تکمیل پروژه و فضای موجود در محل استفاده شود. زیرا این عوامل می توانند تأثیر قابل توجهی در هزینه داشته باشند.
همچنین ادعا می شود که هزینه مقاوم سازی با استفاده از کامپوزیت FRP حدود ۷۰ درصد از کل هزینه با استفاده از روش های دیگر مقاوم سازی است. برآورد هزینه اجرا و بررسی روش مقاوم سازی با استفاده از کامپوزیت FRP با سایر روش های معمول مقایسه می شود.
در برخی از پروژه ها مانند بزرگراه ها، بسته شدن مسیر برای ترافیک منجر به افزایش هزینه می شود. به عنوان مثال، هنگامی که جاده ای باید ترمیم شود، انجام کار در شب فقط به این دلیل لازم است که راه طولانی باید در طول روز باز شود، در غیر این صورت جریمه ای برای هر ساعت بسته شدن در روز اعمال می شود.
تعداد زیادی پروژه برای برآورد هزینه انجام شده است و همه آنها برتری روش مقاوم سازی با استفاده از FRP را نسبت به سایر روش های معمول یا سنتی نشان دادند. به عنوان مثال اتصال تیر و ستون یک سازه پارکینگ به وسیله ورق الیاف کربن مقاوم سازی شد. مشخص شده است که استفاده از چنین روشی به حدود ۳۵٪ از تکنیک های معمولی نیاز دارد که ممکن است شامل نصب آرماتورهای مقاوم سازی کننده اضافی و ریختن بتن نیز باشد.
در پروژه دیگری که در کانادا واقع شده است، هزینه مقاوم سازی برشی کل یک پل به ورق FRP و خاموت فلزی برآورد شده است. در این تحقیق نشان داده شد که هزینه استفاده از ورق FRP حدود ۳۰٪ ارزان تر است. از لحاظ اهمیت زمانی نیز، مواردی وجود دارد که زمان مورد نیاز برای تکمیل پروژه مقاوم سازی با استفاده از کامپوزیت FRP بسیار کمتر از زمانی است که برای استفاده از روش مرسوم مورد نیاز است. به عنوان مثال، مدت زمان مورد نیاز برای مقاوم سازی یک دودکش حدود یک ماه است، در حالی که روش مرسوم به شش ماه زمان نیاز داشت. سرانجام، از نمونه های فوق می توان نتیجه گرفت که هزینه و زمان نصب کامپوزیت FRP بسیار کمتر از سایر روش های سنتی است.