در حوزه سازههای دریایی، مقاومسازی، راهکاری اساسی برای مقابله با چالشهای گوناگونی است که انواع مختلف سازههای دریایی در طول عمر عملیاتی خود با آنها مواجه هستند. سازههای دریایی از جمله سکوهای دریایی، بنادر و اسکلهها، موجشکنها، دیوارهای ساحلی و…، به طور مداوم در معرض محیط خشن دریا هستند. بنابراین، منجر به طیف وسیعی از آسیبها از جمله خوردگی، فرسایش و تخریب ساختاری میشوند. تکنیکهای مقاومسازی سازههای دریایی، راهحلهای مناسبی را برای کاهش این آسیبها ارائه میدهند و و طول عمر زیرساختهای دریایی را به مراتب افزایش میدهند. با ترکیب اقدامات مقاوم سازی مانند سیستمهای حفاظت کاتدی، پوششهای مقاوم در برابر خوردگی و تقویتکنندههای ساختاری چون پلیمرهای تقویتشده با الیاف (سیستم FRP)، یکپارچگی سازه دریایی و عملکرد آن در شرایط محیطی موجود، افزایش مییابد. علاوه بر این، مقاوم سازی هدفمند، به حفظ بهره وری عملیاتی، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری و افزایش طول عمر سازههای حیاتی دریایی کمک میکند.
سازه دریایی
تعمیر و مقاومسازی سازههای دریایی
سازه های دریایی (ساحلی و فراساحلی) به علت مجاورت با آب همه روزه در معرض شرایط محیطی مخرب قرار دارند. در نتیجه، به علت طبیعت خورنده محیط های آبی می توان انتظار داشت سازه های دریایی به سرعت دچار تخریب و آسیب دیدگی های شدید شده و مقاومت خود را از دست دهند.
به همین علت طراحی راهکارهای تقویت و مقاوم سازی متناسب با نیاز سازه های دریایی در دستور کار تیم تحقیق و توسعه تکنوپل قرار گرفته است.
بر این مبنا، تکنوپل روش های مقاوم سازی و بهسازی سازه ای سازه های دریای فرسوده، آسیب دیده و یا خورده شده با نیاز هر پروژه ارائه کرده است. راهکار های تقویت و مقاوم سازی ما با بهره گیری از مواد با دوام و با وزن پایین، متنوع و مستحکم، دارای طول عمر سرویس دهی بالایی و بدون افزایش چشمگیر وزن سازه به راحتی بر روی المان های سازه ای از جنس بتن، فولاد و چوب نصب می گردد.
راهکارهای مقاوم سازی سازه های دریایی ما را می توان جهت تعمیر و رفع طیف وسیعی از آسیب های وارد به سازه ها مورد استفاده قرار داد:
بهسازی سازه ای: راهکارهای تقویت و مقاوم سازی ما را می توان برای بازگرداندن مقاومت طرح اولیه یک سازه آسیب دیده مورد استفاده قرار داد.
محافظت و کنترل خوردگی: روش های مقاوم سازی پیشنهادی ما را می توان برای بازگرداندن ظرفیت باربری اعضای خورده شده مورد استفاده قرار داد.
تعمیر بتن: جهت تعمیر تیرها، ستونها و عرشه های بتنی و شمع ها آسیبدیده میتوان از روش های تقویت ما بهره برد.
تعمیر نشتی: تکنوپل روش های کارآمدی را جهت رفع نشتی لوله ها قرار گرفته بر بستر دریا ارائه می دهد.
محافظت نیرویی: تکنوپل راهکارهای ویژه برای تقویت سازه های صنایع در برابر نیرو های خاص همچون بار انفجار، آتش سوزی و… عرضه میکند.
در ادامه شما میتوانید با جزییات مربوط به راهکارهای مقاوم سازی سازه های دریایی تکنوپل آشنا شوید.
- بنادر
- اسکلهها
- لنگرگاهها
- شمع های دریایی
- سکو های نفت و گاز
- دیوارهای ساحلی
- باراندازها
- لولههای قرار گرفته در بستر دریا
- موج شکن ها
- جت
مقاوم سازی سازه های دریایی با استفاده ازکامپوزیت FRP
تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکارهای موثر برای تقویت ساختاری سازههایی که نیاز به تعمیر و مقاومسازی دارند ارائه می دهد. سیستم کامپوزیتی FRP شامل طیف گستردهای از الیاف کربن و شیشه تقویت کننده با استحکام بالا و رزین اشباع متناسب میباشد.
مقاوم سازی خطوط لوله با استفاده ازکامپوزیت FRP
تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکار مقاوم سازی سازهای منحصربه فرد با ارزیابی مهندسی، برای تقویت و ترمیم تاسیسات و خطوط لوله پیشنهاد می دهد. این راهکار مقاوم سازی شامل الیاف تقویت کننده فوقالعاده که به وسیله رزین اپوکسی پیش آغشته و یا در محل آغشته شده است و به منظور تعمیر تاسیسات و خطوط لوله مورد استفاده قرار می گیرد.
مقاوم سازی سازه های دریایی با استفاده از کامپوزیت FRCM
راهکار کامپوزیتی است بر اساس الیاف تقویت کننده فوق العاده کربن بر پایه سیمانFRCM که با ارزیابی مهندسی برای تقویت جداره خارجی بتن و سازههای سنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
مقاوم سازی سازه های دریایی با استفاده از غلاف کامپوزیتی
یک روش مقرون به صرفه جهت رفع مشکل خوردگی شکافی در تاسیسات و خطوط لوله می باشد. این روش شامل غلاف پوشاننده کامپوزیتی و لایه چسب میباشد.
مقاوم سازی سازه های دریایی به روش پس کشیدگی داخلی
پسکشیدگی داخلی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل مینماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا میباشد که معمولا مطابق سیستم افزایش جداره مقطع در داخل سازه قرار میگیرد و یا از طریق حفاری اعضای موجود، درون سازه نصب میشوند.
مقاوم سازی سازه های دریاییبه روش پس کشیدگی خارجی
سیستم پسکشیدگی خارجی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل مینماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا میباشد که خارج المان سازه ای در نقاط تکیهگاهی نصب میگردند.
مقاوم سازی سازه های دریایی با استفاده از ژاکت کامپوزیتی
یک راهکار محافظت و تعمیر در محل، برای ستونها و پایههای خورده شده و یا آسیب دیده میباشد. این راهکار شامل قالب پوشاننده الیاف شیشه و خمیر تعمیر با استحکام بالا میباشد، که یک پوشش محافظ مقاوم در برابر خوردگی را ایجاد میکنند.
شمع ها و پایه های بتنی و چوبی سازه های دریایی در بنادر و ایستگاه های بارگیری در برخی از مواقع نیازمند ترمیم سازه ای می باشند.برای محافظت و مراقبت از سازه در برابر حملات خارجی و خوردگی ایده ی ژاکت کامپوزیتی برای ترمیم و مقاوم سازی شمع های بتنی و چوبی استفاده می گردد.
این ایده از ژاکت های محصور سازی که از کامپوزیت فایبرگلاس با بهترین کیفیت ساخته شده طراحی شده تا در هر شرایطی با بهترین گروت پایه اپوکسی و یا سیمانی و دیگر مواد تقویت کننده سازه سازگار بوده و محافظت طولانی مدت را تامین کند.
تعمیر فوری نشتی لوله به روش کلمپ
یک سیستم مکانیکی بر مبنای بستن گیره که شامل وصله FRP و نوار استیل فاقد کرنش میباشد. این راهکار بسیار ساده و با حداقل زمان قابل اجرا است و قابلیت مهار و رفع نشتی لوله تا فشار Psi100 را دارا میباشد.
تعمیر نشتی لوله به روش کلمپ
در این راهکار یک نیروی فشاری به منظور مهار و رفع نشتی لوله تا فشار Psi1160 اعمال می گردد. این سیستم شامل کمربند مستحکم کننده و وصله پلاستیکی که بر روی مرکز ناحیه نشتی قرار میگیرد و نیروی فشاری محلی جهت افزایش ظرفیت مهار نشتی ایجاد میکند.