مقاومسازی در صنعت آب و فاضلاب با هدف افزایش انعطافپذیری و طول عمر سازههای آب و فاضلاب، چالشهای زیرساختی حیاتی را برطرف میکند. با گذشت زمان، رفته رفته ساختارهای آب و فاضلاب، با اشکال مختلفی از فرسودگی از جمله خوردگی، ترک خوردگی و تخریب ساختاری ناشی از عوامل محیطی و گذر از عمر مفید مواجه میشوند. چنین آسیبهایی میتواند یکپارچگی و عملکرد سیستمهای آب و فاضلاب را به خطر بیندازد و منجر به خطرات بالقوه و اختلال در خدمات شود. مقاومسازی با اجرای استراتژیهای تعمیر و تقویت هدفمند متناسب با نیازهای خاص هر سازه، نقشی اساسی در کاهش این چالشها ایفا میکند. با استفاده از مواد تقویت کننده و تکنیکهای پیشرفته، مقاوم سازی نه تنها یکپارچگی سازه را بازیابی میکند، بلکه عملکرد کلی و دوام ساختارهای آب و فاضلاب را نیز افزایش میدهد و عملکرد قابل اعتماد و پایدار را برای سالهای آینده تضمین میکند. تکنیک GFRP (پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه) و CFRP (پلیمر تقویت شده با الیاف کربن)، از روشهای رایج و موثر در ترمیم، تعمیر و مقاوم سازی انواع ساختارهای آب و فاضلاب هستند که دوام، مقاومت در برابر خوردگی و عملکرد بیوقفه و پایدار را تضمین میکنند.
صنعت آب و فاضلاب
تعمیر و مقاومسازی سازه های آب و فاضلاب
سرویس دهی بی وقفه و تحت تاثیر محیط های خورنده بودن، سازه های آب و فاضلاب را دچار تخریب و فرسودگی کرده، که این امر تهدیدی برای یکپارچگی سازه ای آن ها می باشد. به همین علت طراحی راهکارهای تقویت و مقاوم سازی متناسب با نیاز سازه های حوزه آب و فاضلاب در دستور کار تیم تحقیق و توسعه تکنوپل قرار گرفته است.
بر این مبنا، تکنوپل روش های مقاوم سازی و بهسازی سازه ای سازه های آب وفاضلاب فرسوده، آسیب دیده و یا خورده شده با نیاز هر پروژه ارائه کرده است. راهکار های تقویت و مقاوم سازی ما با بهره گیری از مواد با دوام و با وزن پایین، متنوع و مستحکم، دارای طول عمر سرویس دهی بالایی و بدون افزایش چشمگیر وزن سازه به راحتی بر روی المان های سازه ای از جنس بتن، فولاد، آهن چدنی و کامپوزیت نصب می گردد.
در اینجا شما میتوانید با جزییات مربوط به راهکارهای تعمیر و تقویت سازه های آب و فاضلاب تکنوپل آشنا شوید.
- خط توزیع
- فرآیند اجرای شبکه لوله
- قطرهای کوچک تا بزرگ لولههای بتنی و فولادی
- خطوط لوله آب و فاضلاب
- تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب
- مخازن ذخیره
- مخازن
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب با استفاده از کامپوزیت FRP
تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکارهای موثر برای تقویت سازههایی که نیاز به تعمیر و مقاومسازی دارند ارائه می دهد. سیستم کامپوزیتی FRP شامل طیف گستردهای از الیاف کربن و الیاف شیشه تقویت کننده با استحکام بالا و رزین اشباع متناسب میباشد.
مقاوم سازی خطوط لوله با استفاده از کامپوزیت FRP
تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکار مقاوم سازی سازهای منحصربه فرد با ارزیابی مهندسی، برای تقویت و ترمیم تاسیسات و خطوط لوله پیشنهاد می دهد. این راهکار مقاوم سازی شامل الیاف تقویت کننده فوقالعاده که به وسیله رزین اپوکسی پیش آغشته و یا در محل آغشته شده است و به منظور تعمیر تاسیسات و خطوط لوله مورد استفاده قرار می گیرد.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب با استفاده از کامپوزیت FRCM
راهکار کامپوزیتی است بر اساس الیاف تقویت کننده فوق العاده کربن بر پایه سیمان FRCM که با ارزیابی مهندسی برای تقویت جداره خارجی بتن و سازههای سنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب با استفاده از غلاف کامپوزیت
یک روش مقرون به صرفه جهت رفع مشکل خوردگی شکافی در تاسیسات و خطوط لوله می باشد. این روش شامل غلاف پوشاننده کامپوزیتی و لایه چسب میباشد.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب به روش پس کشیدگی داخلی
پسکشیدگی داخلی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل مینماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا میباشد که معمولا مطابق سیستم افزایش جداره مقطع در داخل سازه قرار میگیرد و یا از طریق حفاری اعضای موجود، درون سازه نصب میشوند.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب به روش پس کشیدگی خارجی
سیستم پسکشیدگی خارجی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل مینماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا میباشد که خارج المان سازه ای در نقاط تکیهگاهی نصب میگردند.
مقاوم سازی خطوط لوله به روش پس کشیدگی
روش پس کشیدگی راهکاری موثر جهت تقویت لولههای آسیب دیده در هنگامی که خط لوله در سرویس قرار دارد، میباشد. این راهکار شامل تاندونهای فولادی است که به صورت حلقه بر روی لوله پیچیده شده و نیروی پس کشیدگی به آن اعمال می گردد.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب با استفاده از ژاکت بتنی
در این روش المان های سازه ای که دارای ضعف می باشند با افزودن میلگرد های طولی و قالب بندی و بتن ریزی مجدد مقاوم سازی می گردند.این راهکار مقاوم سازی جهت افزایش ظرفیت باربری ستونها، تیرها، دیوارها و دالها طراحی شده است.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب به روش ترکیبی
این راهکار مقاوم سازی به منظور تعمیر و ترمیم لولههای آسیب دیده از داخل و بدون حفاری طراحی شده است. این روش ترکیبی ویژه متشکل از لایههای FRP و سیمهای تقویت کننده فولادی با قابلیت تنظیم ابعاد و اندازه برای اطمینان از انطباق کامل با مشخصات پروژه میباشد.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب با استفاده از ژاکت کامپوزیتی
یک راهکار محافظت و تعمیر در محل، برای ستونها و پایههای خورده شده و یا آسیب دیده میباشد. این راهکار شامل قالب پوشاننده الیاف شیشه و خمیر تعمیر با استحکام بالا میباشد، که یک پوشش محافظ مقاوم در برابر خوردگی را ایجاد میکنند.
مقاوم سازی سازه های آب و فاضلاب به روش تزریق رزین
راهکارهای ترمیم مبتنی بر تزریق رویکردی جدیدی برای بازگرداندن استحکام سازهای بتنهای آسیب دیده فراهم ساخته است. این سیستم از رزین های کارآمد با چسبندگی سریع استفاده میکند که به وسیله پمپ به داخل ترکهای بتن تزریق میگردد.
تعمیر فوری نشتی لوله به روش کلمپ
یک سیستم مکانیکی بر مبنای بستن گیره که شامل وصله FRP و نوار استیل فاقد کرنش میباشد. این راهکار بسیار ساده و با حداقل زمان قابل اجرا است و قابلیت مهار و رفع نشتی لوله تا فشار Psi100 را دارا میباشد.
در مقاوم سازی لوله با کامپوزیت FRP جدا از افزایش ظرفیت باروری دیگر چه اهدافی وجود دارد ؟
با سلام و احترام
و در پروژه های مختلف بنا به شرایط پروژه مقاوم سازی با راهکار های متفاوت و اهداف متفاوت انجام می گیرد و به طور کل مقاوم سازی لوله با کامپوزیت FRP به منظور افزایش عمر و دوام وآب بندی عایق نمودن ، افزایش مقاومت برشی و افزایش مقاومت مخزن و کنترل ترک و مقاوم در برابر خوردگی و همچنین در برابرحملات مواد شیمیایی و … می باشد