عایق حرارتی چیست و چرا اجرای آن در ساختمان اهمیت دارد؟
استفاده از عایقهای حرارتی در ساختمانها به منظور جلوگیری از به هدر رفتن انرژی در کلیه فصول سال از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع برای جلوگیری از به هدر رفتن انرژی گرمایی در روزهای سرد سال و ممانعت از ورود هوای گرم به داخل محیط در فصول گرم سال باید از عایقهای حرارتی استفاده کرد. لازم به ذکر است عایق حرارتی مناسب باید مقاومت فشاری و حرارتی بالایی داشته باشد و بتواند در برابر رطوبت، تشکیل قارچ و کپک نیز مقاومت مناسبی از خود نشان دهد. به طور کلی به دلیل اهمیت استفاده از عایقهای حرارتی امروزه انواع مختلفی از این مصالح ساختمانی با ضخامتها و اندازههای مختلف تولید شدهاند. به طوریکه هر کدام از آنها مناسب با شرایط آبوهوایی محل قرارگیری ساختمان انتخاب میشوند. بنابراین توجه به مشخصات فنی عایقهای حرارتی مانند چگالی، ضخامت، استحکام مکانیکی، مقاومت در برابر گردوغبار یا مقاومت در برابر تغییرات دمایی داخل ساختمان از جمله مواردی هستند که باید در انتخاب این مصالح ساختمانی به آنها توجه کرد. لازم است بدانید عایقهای حرارتی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمانها و بهبود کیفیت کارکرد سیستمهای سرمایشی و گرمایشی در ساختمانهای تجاری صنعتی اداری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر آن با توجه به مزایایی که این عایقها مانند عایق حرارتی نمای اتیکس (ETICS) دارند، استفاده از آنها به صرفهجویی در هزینهها، بهبود شرایط زندگی، حفاظت از محیط زیست، کاهش میزان گرمایش جهان، بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان و کاهش نویز در ساختمان منتهی میشود.
سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس ETICS چیست؟
با توجه به ضرورت جلوگیری از به هدر رفتن انرژی در ساختمانها، استفاده از عایقهای حرارتی که برای این منظور طراحی شدهاند از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از این سیستمها که امروزه به طور گسترده در سراسر جهان به ویژه در ایران مورد استفاده قرار میگیرد، سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس ETICS نام دارد. از اینرو ضوابط استفاده از این عایق حرارتی در نشریه ۷۱۴ سازمان برنامه و بودجه به طور کامل شرح داده شده است. باید بدانید نمای اتیکس در واقع یک نمای ترکیبی است که با ظاهر نمای سیمانی اجرا میگردد. در واقع این نما با ترکیبی از مواد فوم عایق پلی استایرن، شبکه الیاف تسلیح شده با الیاف شیشه مقاوم به قلیا (مش فایبرگلاس نوع AR)، لایه پوششی با پایه پلیمری و یک لایه پوشش نهایی ساخته میشود. بنابراین طبق نشریه ۷۱۴، نمای اتیکس به عنوان نمای عایق حرارتی بیرونی و نازک کاری EIFSنیز معرفی میگردد. همچنین در طراحی این نما بین لایههای مختلف آن از درزبندها و پوششهای مختلفی استفاده میکنند، به گونهای که تمامی این ترکیبات با یکدیگر سازگاری مناسبی داشته و باعث افزایش کارایی نمای اتیکس میشوند. یکی از ویژگیهای مثبت سیستم عایق حرارتی EIFS، قابلیت استفاده از آن در بازسازی نمای ساختمانهای قدیمی است. بهطوریکه، به کار بردن آن باعث پایداری ساختمان در برابر عوامل محیطی، آتشسوزی، تابش خورشید، ممانعت از اتلاف انرژی و انتقال صدا، تامین مقاومتهای مکانیکی و باربری ساختمان میشود. علاوه بر آن، ممانعت از نفوذ آب باران و برف، افزایش زیبایی نمای ساختمان، کنترل جریان هوا و فراهم کردن شرایطی برای پایداری بیشتر ساختمان، از دیگر ویژگیهای عایق حرارتی نمای اتیکس (ETICS) محسوب میشوند. همچنین، تولید در انواع مختلف با جزئیات متفاوت و قابلیت اجرا در روی دیوار با متریالهای مختلفی مانند بلوک، آجر و… از ویژگیهای خاص نمای اتیکس به حساب میآیند.
پیشنهاد برای مطالعه
نگاهی گذرا به تاریخچه سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس ETICS
حدود ۷۰ سال پیش با ساخت پلیاستایرن منبسط و پوششهای مصنوعی بر پایه آب، عایقهای حرارتی EIFS نیز ابداع گردیدند. در واقع برای اولین بار، نمای اتیکس برای بازسازی نمای ساختمانهای تخریب شده پس از جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن، به طور گسترده در سراسر اروپا در نماکاری ساختمان و بازسازی آنها به کار گرفته شد. در سال ۱۹۶۹ بود که نمای اتیکس به کشور آمریکا نیز راه یافت و به سرعت استفاده از آن گسترش پیدا کرد. به طوریکه تا سال ۱۹۹۵ برای بازسازی و ساخت بیشتر ساختمانهای واقع در کشورهای آمریکای شمالی این نما گزینه اول انتخاب معماران و مهندسان به حساب میآمد. با گذشت زمان، استفاده از نمای اتیکس در سراسر جهان وسعت پیدا کرد و به همین دلیل تغییرات زیادی تا به امروز، جهت افزایش کارایی آن در تولید و طراحی این نما اعمال گردیده است. در حال حاضر با توجه به ویژگیهای فنی و ظاهر بسیار زیبایی که نمای اتیکس دارد، در ایران نیز استفاده از آن جایگاه ویژهای پیدا کرده است. به طوریکه اکثر مهندسان ترجیح میدهند برای نماکاری ساختمان، سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس ETICS را در اولویت قرار دهند.
در سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس ETICS از چه مصالحی استفاده می شود؟
در حال حاضر سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس به عنوان یکی از پیشرفتهترین نماهای ساختمانی در سطح جهان شناخته میشود. بنابراین مورد تایید سازمان مقررات ملی ساختمان قرار دارد و دستورالعملهای ویژهای جهت افزایش کارایی نمای اتیکس (ETICS) در ساختمان وضع گریده که لازمالاجرا نیز هستند. بر همین اساس در نشریه ۷۱۴ سازمان برنامه و بودجه در خصوص قوانین استفاده از آن و مشخصاتی فنی که باید در طراحی و اجرای سیستم ETICS رعایت گردد، توضیحات مهمی ارائه شده است. بنابراین طبق نشریه ۷۱۴ بخش ۱-۴-۲-۶، این نما باید به عنوان عایق حرارتی و سیستم نمای خارجی از سه جزء زیر تشکیل گردد:
- جزء اول – عایق : رایجترین موادی که برای عایق نمای اتیکس استفاده میشود فوم پلی استایرن منبسط شده (یونولیت) و پشم سنگ تختهای است. البته استفاده از عایقهای دیگر، اگر مورد تایید قوانین ساخت و ساز قرار داشته باشند نیز امکانپذیر خواد بود.
- جزء دوم – مسلح کننده : در این نما به عنوان مسلح کننده تختههای عایق، از یک لایه اندود پایه پلیمری یا پلیمری اصلاح شده به همراه شبکه یا مش الیافی مسلح کننده استفاده میشود. البته باید در نظر داشته باشید که این توری مسلح کننده عمدتاً از الیاف شیشه (شبکه، توری یا مش فایبرگلاس) تهیه میشود تا از ایجاد ترک بر روی نما ساختمان جلوگیری کند.
- جزء سوم – پوشش نهایی : در پوشش نهایی نمای اتیکس، میتوان از پوششهای مختلفی مانند، انواع اندود، چوب، سرامیک، آجر لعابدار، فلز و موادی که در این دسته قرار میگیرند استفاده کرد.
همچنین لازم به ذکر است که در اجرای این نما، اجزای فرعی دیگری مانند مهارها، محافظت کنندههای گوشه، درزگیرها و… نیز به کار میروند. البته علاوه بر آن برای مهار تختههای عایق در سیستم عایق حرارتی نمای اتیکس، از سه روش متداول چسب، میخ و پرچ، مهار مکانیکی یا ریلی میتوان استفاده کرد.
مزایا و ویژگیهای در سیستم عایق حرارتی EIFS چیست؟
سیستم اتیکس که امروزه در طراحی عایق حرارتی نمای ساختمان به کار میرود، دارای ویژگیهای خاص و منحصربهفردی است و مزایای بسیار زیادی را برای ساختمان در بر دارد. برخی از این ویژگی و مزایای سیستم عایق نمای اتیکس (ETICS) عبارتند از :
- غیر قابل اشتعال بودن و مقاومت در برابر حریق و آتشسوزی
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- ممانعت از ایجاد کپک و انواع خزه در نمای ساختمان
- عدم نیاز به زهکشی برای تمیز کردن نما
- نصب آسان و سریع
- ظاهری زیبا و یکدست
- سازگاری بالا با محیط زیست و تایید شده از لحاظ اکولوژی
- افزایش بهرهوری از انرژی به جهت استفاده از الیاف شیشه در تولید آن
- دوام و عمر بالا
- جلوگیری از اتلاف انرژی و تبادل گرمایی در فصول مختلف سال
- انعطاف پذیری بالا برای تولید محصولی در انواع طرحها و رنگهای متنوع
کاربرد نمای اتیکس استفاده می شود؟
نمای اتیکس ویژگیهای منحصر به فرد و کاربردهای بسیار زیادی در نماکاری ساختمانهای مختلف دارد. به طوریکه ضمن جلوگیری از به هدر رفتن انرژی و تبادل گرمایی بین محیط بیرون و داخل ساختمان، باعث افزایش مقاومت ساختمان و زیبایی آن نیز میشود. همچنین بدون هرگونه محدودیتی میتوان از آن در تمامی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی و غیره استفاده کرد. در واقع با توجه به اینکه بخش زیادی از سوخت مورد استفاده در ساختمانهای مسکونی گاز طبیعی است، به راحتی میتوان با استفاده از این نما در سیستم عایقی ساختمان، تا حدود زیادی در مصرف گاز و سوخت صرفهجویی کرد. علاوه بر آن، با توجه به رفتوآمد بالا در ساختمانهای تجاری و اداری و باز بودن مدام در و پنجرهها، تبادل گرمایی زیادی در این محیطها اتفاق میافتد. از اینرو، حضور عایقهای حرارتی در چنین مکانهایی برای حفظ انرژی و ممانعت از به هدر رفتن آن، اهمیت بالای دارد.
پیشنهاد برای مطالعه
نمای اتیکس (ETICS) ساختمان پایه پلیمري (PB) یا پوشش نرم چیست؟
در ساخت نمای اتیکس (ETICS) ساختمان با پایه پلیمري (PB) یا پوشش نرم، از لایهها و ورقهای مختلف پلی استایرن منبسط شده استفاده میکنند. در واقع، این ورقها با چسبیدن به لایههای زیرین نمای اتیکس، تاثیر زیادی به جهت افزایش عملکرد عایق حرارتی EIFS در ساختمان دارند. در نمای اتیکس PB، در لایه پایه از یک شبکه الیاف به همراه لایه پایه پلیمری استفاده میشود. در این نوع از نمای اتیکس ضخامت شبکه الیاف، لایه پایه و لایه نهایی به 3 میلیمتر میرسد.
نمای اتیکس (ETICS) ساختمان پایه پلیمري اصلاح شده (PM) یا پوشش سخت چیست؟
نمای اتیکس پایه پلیمری اصلاح شده یا پوشش سخت، از انواع نماهای اتیکس بوده که از پلی استایرن اکسترود شده یا پلی ایزوسیانورات ساخته میشود. بهطوریکه به کمک پیچهای فولادی با کلاهکهای پلاستیکی به لایه زیرین نما متصل میگردد. لازم است بدانید که پوشش پایهای که برای تولید نمای اتیکس با پایه پلیمري اصلاح شده یا پوشش سخت استفاده میشود، سیمان پرتلند اصلاح شده یا پلیمری است. در این نوع از نمای اتیکس، ضخامت پوشش پایه حداقل 6 میلیمتر است.
نمای اتیکس (ETICS) ساختمان مقاوم در برابر ضربه چیست؟
نمای EIFS مقاوم در برابر ضربه، شامل دو لایه پایه است، بهطوریکه ضخامت مش یا توری فایبرگلاس انتخابی برای لایه اول آن از ضخامت مش استاندارد مورد استفاده در تولید نمای EFIS بیشتر است. همچنین لایه بعدی شامل شبکه یا مش الیافی متداول در تولید نمای اتیکس است. از اینرو مقاومت ضربهای این نما افزایش پیدا کرده و از انواع دیگر نماهای EIFS بالاتر خواهد بود. لازم به ذکر است با توجه به مشخصاتی که نمای اتیکس مقاوم در برابر ضربه دارد، میتوان آن را در ساختمانهایی که در معرض ضربه و فشار قرار دارند به کار برد.
نمای اتیکس (ETICS) ساختمان دارای زهکش چیست؟
یکی دیگر از ویژگیهایی که میتوان به نمای اتیکس (ETICS) اضافه کرد، امکان زهکشی در برخی از ساختمانها است. در حال حاضر دو نوع نمای اتیکس با قابلیت زهکشی وجود دارد که هر کدام علاوه بر مشخصات فنی مشترک در اجرای نمای اتیکس، دارای ویژگیها و جزئیات مختص به خود هستند. به طور مثال، برای نصب عایق نوع اول، باید شیارهای کوچکی را به شکل عمودی در صفحه عایقی که در پشت نما قرار دارد تعبیه نمایند. در مقابل در نوع دوم برای اتصال عایق به نما، از اتصال مکانیکی در لایه زیرین استفاده میکنند. به طوریکه برای ممانعت از نفوذ هوا در اجرای آن، یک لایه بالشتکی و پوششی در پشت صفحه عایق به وجود میآورند. معمولاً لایههای زهکشی از جنس پلاستیک ساخته میشوند، به همین علت برای تولید هر دو نوع نمای اتیکس دارای زهکشی، یک نبشی پلاستیکی سوراخدار را در زیر نما قرار میدهند تا امکان زهکشی در نمای ساختمان فراهم گردد. در ساختمانهای چند طبقه، هنگام اجرای پروژه سیستم عایق حرارتی به کمک نمای اتیکس زهکشی، باید در هر طبقه از نبشی پلاستیک سوراخدار استفاده کنند.
آیین نامه های طراحی و اجرای نمای اتیکس (ETICS) ساختمان
در حال حاضر نمای اتیکس از جمله نماهای پرکاربرد در ساختوساز محسوب میگردد. بنابراین، مهندسان اجرای پروژه برای انجام این نما، در ابتدا باید طبق اصول و استانداردهای که برای تولید نمای اتیکس در نظر گرفته شده، سیستم مورد نظر را طراحی کنند. لازم به یادآوری است با توجه به اهمیت استفاده از این نما، قوانین و ضابطههای اجرای مختلفی برای آن در نظر گرفته شده که در نشریه ۷۱۴ سازمان برنامه بودجه و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به طور دقیق درج شده است. بنابراین لازم است که کلیه معماران و مهندسان برای اجرای نمای اتیکس (ETICS) با مراجعه به آنها تمامی قوانین را مطالعه کرده و در طراحی آن به کار بگیرند. باید بدانید که اجرای تمامی این قوانین به صورت دقیق باعث افزایش کارایی سیستم عایق نما و جلوگیری از اتلاف انرژی در کلیه ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری میشود. علاوه بر آن، اجرای صحیح نمای اتیکس در ساختمان، در نظر گرفتن استانداردهای مورد نظر نسبت به تعیین ضخامت لایههای مختلف و تناسب آن با شرایط آبوهوایی محل احداث ساختمان، در اولویت قرار دارد.
مراحل اجرای نمای EIFS ساختمان چگونه است؟
همانطور که اشاره کردیم نمای اتیکس دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. بنابراین برای اتصال و اجرای نمای EIFS ساختمان، در ابتدا باید به نوع نمای در نظر گرفته شده توجه نمایید. سپس آن را مطابق با قوانین و ضوابطی که در نشریه ۷۱۴ سازمان برنامه و بودجه درج شده به اجرا در آورید. بر این اساس، در صورتیکه نمای اتیکس ساختمان با پایه پلیمري (PB) یا پوشش نرم باشد، در ابتدا لازم است یک لایه از عایق را روی سطح لایه هوابندی که در پشت دیوار پشتیبان اجرا میشود بچسبانید. در واقع در اجرای این نوع نما باید نوارهایی که برای چسباندن عایق تعیین شده را در شکافهای پشت عایق قرار داده و بلافاصله با اعمال فشار آنها را بر سطح زیرین عایق بچسبانید. همچنین لازم است برای جلوگیری از ایجاد درزهای پیوستگی در اجرای این نوع عایق، صفحات عایق به صورت ردیفی پشت سر هم قرار بگیرند. در نهایت بعد از چسباندن عایق بر روی سطح، نوبت به صاف کردن سطح عایق مورد نظر میرسد. در این زمان در صورتیکه نیاز باشد شیاری بر روی عایق نمای اتیکس (ETICS) با پایه پلیمري (PB) ایجاد شود، باید اینکار را روی صفحات مورد نظر انجام دهید. البته هنگام اعمال شیارها باید در نظر داشته باشید که حداقل ضخامت باقیمانده در پشت شیارها باید ۲ سانتیمتر باشد.
بعد از انجام مراحل توضیح داده شده، نوبت به نصب لایههای پوششی پایه، شبکه الیافی (مش فایبرگلاس) و پوشش نهایی میرسد. لازم است بدانید قبل از اینکه لایه پوشش پایه اعمال گردد، باید لبههای انتهایی صفحات عایق به کمک شبکه الیاف شیشه، اطراف بازشوها یا شالوده پوشانده شود. این شبکه الیاف نیز باید به خوبی در لایه پایه جاساز شود. بنابراین، بعد از اتمام کار و تثبیت شبکه الیاف، نوبت به اعمال لایه پوشش پایه میرسد. در نهایت باید لایه پوشش نهایی بر روی سطح پاشیده شود یا با مالهکشی روی سطح اجرا گردد. همچنین لازم است در مواقعی که در سازه جابهجاییها یا لرزشهای لحظهای قابل توجهی اتفاق میافتد، برای مقاومسازی از درزهای انبساطی در هنگام اجرای نما استفاده کنید. برای انجام اینکار باید درزهای در نظر گرفته شده را در تراز تیر طبقات یعنی جایی که نمای اتیکس در مجاورت نمای دیگر قرار میگیرد، اجرا نمایید. توجه نمایید که این درزها در محلهای جلو افتادگی یا تورفتگی نما انجام میشوند.
هزینه اجرای سیستم اتیکس (ETICS) در ساختمان چقدر است؟
هزینه انجام پروژه نمای اتیکس از مرحله طراحی تا اجرای آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. البته لازم به ذکر است قیمت این نما به دلیل استفاده از لایههای مختلف، نسبت به سایر نماها بالاتر است. اما با توجه به ویژگیها و قابلیتهایی که دارد، استفاده از آن از لحاظ اقتصادی به صرفهتر خواهد بود. با وجود این در ادامه به بررسی پارامترهای موثر در تعیین هزینههای اجرای پروژه سیستم EIFS میپردازیم :
- نوع نمای اتیکس (ETICS) انتخاب شده : یکی از مهمترین عواملی که میتواند در تعیین قیمت نمای اتیکس تاثیرگذار باشد نوع نمای اتیکس انتخاب شده است.
- قیمت روز مصالح ساختمانی : قیمت روز مصالح که در طراحی و ساخت سیستم اتیکس به کار میرود، یکی دیگر از معیارهای تعیین قیمت این سیستم به حساب میآید. به این نکته توجه نمایید که قیمت مواد اولیه نیز متناسب با نوسانات قیمت دلار و سیاستهای قیمتگذاری آنها در بازار تعیین میشود.
- تیم طراحی و اجرای پروژه : مهارت تیم مهندسی طراحی سیستم اتیکس و اکیپ اجرایی آن از عوامل موثر در تعیین هزینههای انجام این پروژه محسوب میشوند. در واقع، هرچقدر تجربه اکیپ اجرایی بالاتر باشد، پروژه بدون ایراد و با سرعت بالاتری اجرا میشود که همین مسئله در تعیین هزینههای نهایی اجرای نما EIFS موثر خواهد بود.
- اندازه نمای ساختمان : اندازه ساختمان و تعداد طبقات از پارامترهای تعیین کننده هزینه اجرای پروژه سیستم نمای اتیکس به حساب میآیند.
مدت زمان اجرای نمای EIFS در ساختمان چقدر است؟
به طور کلی برای تعیین مدت زمان اجرای نمای اتیکس در ساختمان باید به فاکتورهای مختلفی توجه کرد . یکی از مهمترین عواملی که میتواند این مدت زمان را تعیین کند، میزان پیچیدگی کار و وسعت پروژه در دست اجرا است. علاوه بر آن، برای تعیین این زمان باید موارد زیر نیز در نظر گرفته شوند :
- ابعاد ساختمان : هرچقدر که ابعاد ساختمان بزرگتر باشد، قطعاً مدت زمان تحویل پروژه نیز به طول میانجامد.
- اکیپ اجرایی : نظم در کار، تخصص بالای اکیپ اجرایی در مرحله طراحی و اجرا و تعداد افرادی که در مرحله انجام نمای ساختمان حضور دارند، از مهمترین عوامل تعیین مدت زمان اجرای این پروژه محسوب میشوند.
- نوع نمای اتیکس (ETICS) : همانطور که در این مقاله صحبت کردیم، سیستم اتیکس انواع مختلفی دارد که متناسب با شرایط ساختمان و نظر کارفرما تعیین میشود. با توجه به اینکه اجرای هر کدام از این نماها روش متفاوتی داشته، میتواند در تعیین مدت زمان اتمام پروژه نیز تاثیرگذار باشند.
- شرایط آبوهوایی : شرایط جوی و تغییرات آبوهوایی از جمله عوامل موثر در تعیین مدت اجرای پروژه به حساب میآیند.
کلام پایانی
امروزه استفاده از عایقهای حرارتی در ساختوساز به جهت محافظت از محیط زیست و جلوگیری از به هدر رفتن انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل در تعیین قوانین و مقررات ملی ساختمان، برای افزایش پایداری ساختمان به این مسئله توجه ویژهای شده است. در همین راستا یکی از جدیدترین عایقهای حرارتی که امروز به همین منظور در ساختوساز به کار میرود و ویژگیها و مشخصات منحصربهفردی دارد عایق حرارتی اتیکس (ETICS) نامیده میشود. لازم به ذکر است با وجود تعیین مقررات و قوانین طراحی و مراحل اجرای سیستم عایق مورد نظر در نشریه ۷۱۴ سازمان برنامه و بودجه، مهمترین نکته در استفاده از این مصالح جدید ساختمانی و اجرای صحیح آن، انتخاب تیم مهندسی طراحی و اکیپ اجرایی کاربلد و ماهر محسوب میشود.
مقاله مفیدی بود ، آیا لایه نهایی این نمای ساختمانی ، سیمانی هست فقط یا میشه لایه نهایی سنگ کاری بشه؟
سلام مهندس جلالوند عزیز، در پاسخ به سوال شما باید بگیم متاسفانه خیر، در سیستم نمای اتیکس (ETICS) لایه نهایی معمولاً از پوششهای سبک مانند اکریلیک یا سیلیکونی است و سنگ به عنوان لایه نهایی مناسب نیست. دلیل اصلی این محدودیت وزن سنگ است. سیستم اتیکس بهگونهای طراحی شده که از مصالح سبک استفاده کند تا بار اضافی به دیوارها وارد نشود.
سلام و درود، از اونجایی که نماهای سیمانی وقتی آب یا رطوبت بهشون میخوره ، کثیف میشن و لکه میگیرن، خواستم بدونم نمای اتیکس هم همینطور هست یا ن؟
سلام، ممنون از سوال بسیار خوبتون. مهندس جان، نمای اتیکس (EIFS) به دلیل ساختار چند لایهای خود، معمولاً مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب و رطوبت دارد. لایه بیرونی این سیستم اغلب شامل پوششهای اکرلیکی یا سیلیکونی ضد آب است که جلوی لکهگیری و جذب آب را میگیرد. برخلاف نماهای سیمانی که ممکن است در مواجهه با رطوبت لکهدار شوند، نمای اتیکس بهخوبی در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم است. سطح این پوششها بهگونهای طراحی شده که گرد و غبار، خاک، و آلودگیهای محیطی به آن نمیچسبند و بهراحتی با باران یا شستشو پاک میشوند.
اجرای نمای اتیکس نیاز به تاییدیه خاصی داره؟
سلام مهندس امیرعلی تنکابنی عزیز، نمای اتیکس را میتوانید تنها با هماهنگی مهندسین معمار و مهندسین سازه پروژه خودتون، اجرا کنید. شما میتوانید از مهندسین معمار درخواست طراحی نمای اتیکس را داشته باشید. در صورتی که تعامل شما نتیجه مثبتی نداشت، میتوانید از کارشناسان و مشاوران تکنوپل، کمک بگیرید. ما در تکنوپل، 0 تا 100 خدمات حوزه نمای اتیکس اعم از طراحی، تامین مصالح و اجرای آن را انجام میدهیم.