چرا وال مش به عنوان یک سیستم اقتصادی شناخته میشود؟
در پروژههای ساختمانی، تصمیم گیریهای اقتصادی با هدف کاهش هزینههای ساخت و ساز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یکی از نوآوریهای اخیر در صنعت ساخت و ساز، استفاده از وال مش برای مهار دیوارهای داخلی و خارجی در برابر بارهای وارده ناشی از باد و زلزله بوده است. وال مش از ترکیب مش (توری فایبرگلاس) و پلاسترهای سیمانی و گچی و نبشی های منقطع ساخته میشود و یک روش اقتصادی و جایگزین خوش قیمت و عالی برای وال پست است. اقتصادی بودن وال مش از دو جهت قابل بررسی است : مواد اولیه قیمت مناسب و هزینه اجرایی پایین.
قیمت خرید وال مش به واسطه حذف برخی از مصالح همچون مصالح فلزی، بسیار ارزانتر، مناسبتر و به صرفهتر از قیمت وال پستهای سنتی است. دستمزد اجرای وال مش نیز به دلیل سهولت در اجرا و عدم وجود پیچیدگیهای خاص و همچنین عدم نیاز به نیروی کار متخصص و ماهر، بسیار مناسب است. ترکیب پلاستر و مش فایبرگلاس با یکدیگر و اجرای نبشیهای منقطع برای کنترل حرکت دیوار، در کنار عملکرد عالی و سهولت در اجرای وال مش، باعث شده تا این روش مهار دیوارهای غیرسازهای ساختمان، به یک سیستم اقتصادی تبدیل شود.
3 دلیل ارزانتر بودن وال مش
با مقایسه قیمت و دستمزد اجرای وال مش با وال پست سنتی، میتوان مقرون به صرفه بودن اجرای وال مش را بر اساس ضوابط آیین نامهای مد نظر داشت. با مقایسه عددی میان قیمت اجزاء وال مش و وال پست و ضوابط پیوست ششم استاندارد 2800، استفاده از وال مش به علت حذف وادار قائم و افقی مقرون به صرفهتر است. مطابق با محاسبات تیم ما در شرکت تکنوپل و مقایسه دیوارهای مهار شده یک پلان ساختمانی با وال مش و وال پست، متوجه شدیم که قیمت وال مش در مقایسه با وال پست سنتی و فلزی به طور قابل توجهی کمتر است. درک علت اقتصادی بودن وال مش برای اجرای این سیستم از اهمیت زیادی برخوردار است که در ادامه 3 علت اصلی مناسبتر بودن قیمت وال مش نسبت به وال پستهای فلزی را بیان میکنیم.
علت 1 : کاهش قیمت وال مش با حذف وادارهای قائم و افقی
با توجه به اینکه در ضوابط و مقررات اجرای وال پستهای فلزی همچون استاندارد 2800، صراحتا قید شده هر جا طول دیوار بیش از 4 متر و ارتفاع آزاد آن بیش از 3.5 متر باشد، الزام است تا جهت تامین تکیهگاه دیوار و کاهش ارتفاع آزاد آن از وادارهای قائم و افقی استفاده شود و این وادارها نیز عمدتا از جنس پروفیلهای فولادی هستند، از این رو با یک استعلام قیمت ساده و حساب کتاب سر انگشتی، میتوان نتیجه گرفت که قیمت خرید اجزا وال پستهای فلزی، نسبتا بالا است.
خب این فرضیات در سیستم وال مش کاملا متفاوت است، دستورالعمل اجرای وال مش که در شهریور ماه 1403 منتشر شد، اشاره دارد که با توجه به اینکه در وال مش مسلح سازی دیوار در راستای قائم میباشد، پس هیچ محدودیت طولی برای دیوار وجود نداشته و نیازی به استفاده از تکیه گاهها یا همان وادارهای قائم فلزی گران قیمت در دیوار نیست.
دستورالعمل اجرای وال مش بیان میکند که ارتفاع آزاد دیوار بر اساس طراحی و ظرفیت تمام پوشش آن تعیین میشود. به این معنا که حداکثر ارتفاع آزاد دیوار باید به گونهای محاسبه شود که دیوار به طور کامل با وال مش پوشش یابد. در صورتی که این پوشش کافی نباشد، میتوان با رعایت ضوابط خاص، دیوار و مش الیافی را به صورت دوطرفه (در راستای عمودی و افقی) طراحی کرد. با این حال، این دستورالعمل استفاده از وال مش را تا حداکثر ارتفاع 6 متر محدود میکند.
با این تفاصیل کاملا مشهود است که با انتخاب وال مش، دیگر خبری از استفاده از وادارهای قائم و وادارهای افقی نیست و این اجزاء با شبکههای الیافی یا همان مش فایبرگلاس وال مش که ارزان قیمتتر است، جایگزین شده است. این کاهش نیاز به مصالح گران قیمت یکی از دلایل اصلی کمتر بودن قیمت وال مش نسبت به وال پستهای فلزی است.
علت 2 : کاهش قیمت وال مش به واسطه حذف میلگرد بستر
مطابق با استانداردها و الزامات مهار دیوار با وال پست فلزی، میلگرد بستر یکی از اجزاء اصلی تشکیل دهنده وال پست فلزی است و جزء نیازهای اصلی برای افزایش مقاومت دیوار میباشد. اگر نیروی جانبی وارده به دیوار از مقاومت خمشی آن در راستای قائم بیشتر باشد، قسمتی از بارهای عمود بر صفحه وارده به دیوار در راستای افقی توزیع خواهند شد. همانطور که در نشریه 714 مشخص است، مقاومت دیوارهای غیر مسلح در راستای افقی بسیار ناچیز است و از این جهت، اجرای وادار در سیستم وال پست میبایست همراه با تسلیح دیوار باشد. در صورت اجرای وادار وال پست بدون تسلیح دیوار، تقاضای خمشی افقی در دیوار بیشتر از ظرفیت آن میشود و احتمال آسیب دیدن و خراب شدن دیوار را در حین وارد شدن نیرو را افزایش میدهد. به همین خاطر است که در وال پست فلزی، برای مهار خمشی دیوار در راستای افقی، از میلگرد بستر استفاده می گردد. خب میلگرد بستر نیز همچون وادارهای قائم و افقی از جنس فولاد است و تقریبا در هر 70 سانتیمتر از ارتفاع دیوار لازم است تا یک میلگرد بستر بر روی رج دیوار چینی و در طول آن قرار گیرد، بدیهی است که این هزینههای مهار دیوار غیر سازهای را به مراتب افزایش میدهد.
در عوض، مطابق با آیین نامه، در سیستم وال مش با توجه به فرض رفتار دیوار به صورت خمش یک جهته، دیگر نیازی به میلگرد بستر نیست. این یعنی با انتخاب و استفاده از سیستم وال مش و پوشش دیوار با مش فایبرگلاس و تثبیت آن با پلاستر گچی یا سیمانی، دیگر نیازی نیست که برای افزایش ظرفیت خمشی دیوار در راستای افقی از میلگرد بستر شود. حذف میلگرد بستر نیز به معنای واقعی هزینه اجرای وال مش و قیمت خرید وال مش را نسبت به وال پستهای فلزی با میلگرد بستر به شدت کاهش میدهد. این ویژگیهای اقتصادی وال مش است که باعث میشود در بسیاری از پروژههای ساخت و ساز، پیمانکاران ساختمانی به استفاده از وال مش بهعنوان گزینهای بهصرفه و موثر روی آورند.
علت 3 : کاهش قیمت وال مش به دلیل عدم نیاز به نبشی در مجاورت ستونها
در سیستم وال پست، لبه های قائم دیوار با کمک اتصالات کشویی به ستون ها و دیوارهای برشی ساختمان مهار می شوند. در ضوابط و آییننامههای وال پست فلزی همچون استاندارد 2800، استفاده از نبشی و ناودانی منقطع و پیوسته به صورت گرم نورد یا سرد نورد که هر دو از جنس فولاد هستند در دو طرف دیوار الزامی است. در سیستم وال پست، این نبشی ها و ناودانی ها هستند که نقش حیاتی و مهمی را در مهار دیوارها ایفا می کنند و می توانند دیوارها را به صورت ایمن در برابر نیروهای وارده مقاوم کنند و حرکت آن را به سمت خارج از صفحه کنترل میکند. با این وجود استفاده از نبشیها باعث افزایش هزینههای اجرایی وال پست میشوند.
جالب است بدانید که سیستم وال مش، برخلاف وال پست فلزی، برای مهار دیوارها نیازی به استفاده از نبشی و ناودانی در مجاورت ستونها ندارد، مگر در موارد خاصی که اجرای وال مش بهصورت کامل مورد نیاز باشد. حذف یا کاهش اجزای فلزی سنگین و گرانقیمت مانند نبشی و ناودانی و جایگزینی آنها با مش فایبرگلاس که سبکتر، مقاومتر در کشش و ارزانتر است، نه تنها هزینههای کلی پروژه را کاهش میدهد، بلکه عملکردی بهینهتر و اقتصادیتر ارائه میکند. این ویژگیها باعث شده که سیستم وال مش، به گزینهای محبوب و مقرونبهصرفه جهت مهار دیوارهای غیرسازهای تبدیل شود.
قیمت وال مش در ساختمان به کدام عوامل بستگی دارد؟
یکی از دغدغههای اصلی مجریان ساختمانی، پیش از استفاده از سیستم وال مش، قیمت اجرای وال مش است. در واقع، آنها میخواهند بدانند هزینه وال مش و قیمت اجرای وال مش چگونه است؟ یا به عبارت دیگر، هدف اصلی آنها این است که بدانند این هزینه تحت تاثیر چه پارامترهایی قرار دارد؟ در ادامه راجع به این موضوع صحبت خواهیم کرد :
- قیمت فروش محصولات مورد استفاده برای اجرای وال مش
یکی از عوامل مهمی که در قیمت وال مش یا هزینه آن موثر خواهد بود، محصولاتیاند که در اجرای این سیستم، مورد استفاده قرار میگیرند. توری و مش فایبرگلاس، پلاستر و نبشی یا ناودانی همه آنچه که این سیستم را اجرایی میسازند، در قیمت وال مش، موثر خواهند بود. در حالت کلی، میتوان اعلام داشت با توجه به متریال کمتری که در اجرای وال مش، به کار برده میشود؛ قیمت اجرای وال مش نیز کمتر خواهد بود. این در حالی است که متریال مصرفی در سیستم وال پست فلزی، تقریبا دو برابر بیشتر از وال مش میباشد. در نتیجه نمودار هزینه، رو به بالا حرکت خواهد کرد.
پیشنهاد برای مطالعه
ابتدا والمش را بشناس و تفاوتهای آن با وال پست سنتی را درک کن !!
- سطح کیفی الیاف به کار رفته در وال مش
کیفیت و قیمت، دو عامل وابسته به هم میباشند که ارتباط مستقیمی با هم دارند. این عبارت بدان معناست که همزمان با افزایش کیفیت، قیمت نیز روند افزایشی را طی خواهد کرد. در مقابل با کاهش کیفیت، قیمت، سیر نزولی خواهد داشت. بنابراین میتوان به این نتیجه دست یافت که به هر میزان، سطح کیفی انواع شبکه الیاف به کار رفته در وال مش، بیشتر باشد؛ به همان اندازه قیمت وال مش نیز بالاتر خواهد بود. در عوض با کاهش کیفیت این الیاف، قیمت نیز دچار روند نزولی شده و به قیمت ارزان تبدیل خواهد شد. با توجه به اینکه عملکرد وال مش تا حدود بسیاری به الیاف به کار رفته در آن بستگی دارد؛ لذا بهتر است این الیاف دارای بالاترین سطح کیفی باشند. گاهی برای حصول نتایج بهتر، باید قیمت را فدای کیفیت کرد. ضمن اینکه توجه به بحث کیفیت میتواند تبعات مثبتی را به دنبال داشته باشد.
- نوع پلاستر انتخابی
پلاسترهای مورد استفاده جهت اجرای وال مش بر دو نوعاند. پلاستر سیمانی و گچی. طبیعتا هر یک از این پلاسترها دارای ویژگیهای منحصر به فردی بوده و این موضوع روی بحث هزینه، تاثیرگذار خواهد بود. در بخشهای بعدی، راجع به این دو پلاستر، بیشتر صحبت خواهیم کرد. اما باید بدانید، پلاستر سیمانی در اجرای وال مش، به دلیل مزایا و مشخصات مکانیکی منحصر به فردش، رایجتر است. آنها در برابر شرایط محیطی و آب نسبت به پلاسترهای گچی، مقاومترند. پس، بدیهی است که در شرایط ساختمان، بهترین انتخاب، پلاستری با مقاومت بالاتر به شرایط محیطی و با مشخصات مکانیکی بالا است.
- متراژ کار
متراژ کار، مهمترین پارامتری است که قیمت و هزینه وال مش را مشخص میسازد. هر اندازه متراژ مورد نیاز جهت اجرای وال مش، وسیعتر باشد، به همان نسبت قیمت وال مش یا هزینه اجرا وال مش نیز بالاتر خواهد بود. در مقابل با کاهش و محدودیت متراژ، مسلما هزینه اجرا وال مش کمتر خواهد بود. علت اینکه با افزایش متراژ، هزینه نیز افزایش مییابد، این است که در متراژهای بزرگ به مشهای بیشتری جهت پوشش دهی دیوار، نیاز خواهد بود. در نتیجه میزان مصرف متریال، افزایش پیدا کرده و هزینه نیز از آن تبعیت خواهد کرد.
- دستمزد کارگران
یکی از مزایای عمده سیستم وال مش در مقایسه با سیستم وال پست فلزی، این است که برای اجرای وال مش، لزومی به حضور نیروهای کارآزموده و ماهر نخواهد بود؛ حتی کارگران مبتدی و غیر حرفهای نیز از عهده اجرای وال مش بر میآیند. این افراد با توجه به سطح کار و همینطور میزان مهارت و توانایی، دستمزد خود را مطالبه میکنند. این موضوع را میتوان یک اتفاق مثبت قلمداد کرد. اتفاقی که هزینه و قیمت وال مش را نیز به حالت مثبت درآورده و سیر کاهشی به آنها عطا خواهد کرد.
پیشنهاد برای مطالعه
- وزن و گرماژ وال مش
وال مش از وزن و گرماژهای متفاوتی تشکیل یافته است. برخی از این عناصر دارای وزن کم و بعضی دیگر دارای گرماژ بالا میباشند. هر اندازه وزن و گرماژ وال مش بیشتر باشد، قیمت وال مش نیز بالاتر خواهد بود. چرا؟ به این دلیل که در چنین محصولی، الیاف بیشتری استفاده گردیده است. در نتیجه، هزینه تولید آن افزایش یافته و قیمت وال مش نیز تحت تاثیر آن قرار میگیرد. نباید فراموش کرد که وال مشهای حاوی گرماژ و وزن بالا، مقاومت بیشتری از خود نشان داده و انتخابی ایده آل به شمار میآیند.
- ریز یا درشت بودن چشمه مش و توری
ریز یا درشت بودن چشمه وال مش یا همان ابعاد وال مش نیز عامل دیگری است که قیمت وال مش را تحت تاثیر قرار میدهد. اگر در وال مش، چشمهها ریزتر باشند، یعنی میزان الیاف به کار رفته در آن بیشتر است. در مقابل با درشتتر شدن چشمهها، از میزان این الیاف، کاسته خواهد شد. نتیجه چه خواهد شد؟ کاهش هزینه و قیمت وال مش. چشمههای ریز که الیاف بیشتری را شامل می گردند، نیازمند هزینه بیشتری در پروسه تولید بوده و این افزایش هزینه روی قیمت نهایی محصول نیز اثرگذار خواهد بود.
- نوسانات حاکم در بازار
قیمت هر یک از محصولات موجود در بازار ایران از نوساناتی که در این بازار حکم فرماست، پیروی میکند. قیمت وال مش از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین نباید انتظار داشته باشید که قیمت فروش وال مش در بازار امروز با قیمت خرید وال مش در بازار هفته بعد، مشابهت داشته باشد؛ چرا که نوسانات و بیثباتیهای قیمتی، چنین اجازهای را نخواهند داد.
بررسی و مقایسه قیمت وال مش با وال پست سنتی
یکی از دلایل محبوبیت بالقوه وال مش در مقایسه با وال پست فلزی، قیمت مناسب خرید وال مش و دستمزد اجرای آن در پروژه های ساختمانی است. از نظر هزینههای اقتصادی و اجرایی، وال مش جزء ایدهآلترین گزینهها برای مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای ساختمان است. به طوری که هزینه اجرا والمش در مقایسه با وال پست فلزی به طور قابل توجهی پایینتر است. وال مش با استفاده از مش و توری فایبرگلاس، پلاستر سیمانی یا گچی، نبشی های منقطع و …، ضمن اینکه باعث کاهش هزینهها می شود، میتواند فرآیند اجرا را تسهیل کرده و سرعت بیشتری در اجرای پروژهها داشته باشد.
طبق بررسیهای انجام شده در مورد قیمت وال مش و مقایسه آن با هزینههای اجرای وال پست فلزی و سنتی، با توجه به اینکه تعداد اجزا تشکیل دهنده وال مش نسبت به وال پستهای سنتی کمتر است و قیمت خرید آنها نیز ارزانتر است و همچنین به دلیل سهولت در اجرای وال مش نسبت به والپست فلزی و عدم نیاز آن به نیروهای اجرایی متخصص و ابزارهای پیچیده، وال مش حداقل 30 درصد ارزانتر از وال پست سنتی ارزیابی شده است. در ضمن، همانطور که قبلا ذکر شد، علاوه بر هزینه، زمان اجرای پروژه به لطف وال مش نیز بسیار کمتر خواهد بود. به طوری که وال مش به دلیل سهولت نصب و کاهش مراحل پیچیده برای اجرای وال پست، مدت زمان اجرای پروژه را کاهش میدهد. در نتیجه این کاهش زمان و هزینه با انتخاب وال مش، توانسته آن را به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه برای پروژه های کوچک و بزرگ تبدیل کند.
مقایسه کامل قیمت و دستمزد اجرای وال مش و وال پست فلزی در پلان ساختمان یک پروژه
در تطابق میان وال پست مش و وال پست فلزی به عنوان دو رویکرد برای تقویت و مهار دیوارهای غیرسازهای ساختمانها در برابر نیروهای جانبی ناشی از باد و زلزله، نکتهای حیاتی برای هر کارفرما یا پیمانکار وجود دارد؛ و آن، هزینه اجرای بهینه در کنار استفاده از بهترین روش است. وال پست مش نسبت به وال پستهای فلزی مرسوم، از مشخصات فنی پیشرفتهای چون وزن بسیار سبکتر از فولاد و مقاومت بالاتر از آن، بهره میبرد. این ویژگیها در اجرای آسان و سریع وال پست مش بیتاثیر نبودهاند. با استفاده از وال پست مش، دیگر نیازی به استفاده از ابزارهای پیچیده و حتی نیروی کار ماهر و متخصص برای اجرای اتصالات جوشی یا پیچ و مهرهای رایج در وال پستهای فلزی نیست. در اجرای وال پست مش، تنها کافیست تا نوارهای مش FRP قرارداده شده در سطح دیوار، در پلاستری از جنس سیمان یا گچ، مدفون گردد. با مقایسه این دو راهکار، آشکار است که استفاده از وال پست مش، علاوه بر افزایش سرعت پروژه، میتواند هزینههای اجرا را به طور قابل ملاحظهای کاهش دهد. به علاوه، عمر مفید بالاتر وال پست مش در مقایسه با وال پستهای فلزی، نیاز به نگهداری و تعمیرات دورهای را در طول عمر ساختمان کاهش میدهد. این امر، بخصوص در پروژههایی با اهمیت زیاد، در بلندمدت تاثیر چشمگیری دارد و هزینههای اضافی برای تعمیرات را به شدت کاهش میدهد. در ادامه، جداولی از نتایج هزینه اجرای دو سیستم مهار دیوارهای غیرسازهای یعنی هزینه اجرای وال پست مش و قیمت اجرا وال پست فلزی جهت مهار دیوارهای غیرسازهای در یک پروژه ساختمان مسکونی پنج طبقه با زیر بنا تقریبا 165 متر مربع برای شما آورده شده است. این جداول، به شما کمک میکند که با ارزیابی دقیق این دو راهکار، هر یک را با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
هزینه اجرای وال پست فلزی (سنتی) | ||||||
مصالح | ابعاد (mm) | مقدار | طول | وزن (kg) | قیمت واحد (تومان) | قیمت کل (تومان) |
قوطی | 120*120*4 | 36 شاخه | 216m | 3,255.552 | 28900 | 94,085,452.8 |
نبشی | 100*100*10 | 4 شاخه | 24m | 377.28 | 23025 | 8,686,872 |
ناودانی گالوانیزه | 200*400*70*2 | 388 عدد | — | — | 111000 | 43,068,000 |
یونولیت | 200*100 | 109 عدد | 218 | — | 50000 | 5,450,000 |
پلیت | 200*200*8 | 133 عدد | — | 306 | 29000 | 8,874,000 |
میلگرد بستر | عرض 150 | 488 عدد (شاخه 3 متری) | 1464m | 585.6 | 35000 | 17,080,000 |
قلاب | — | 898 عدد | — | — | 4800 | 4,310,400 |
گیره | — | 898 عدد | — | — | 6200 | 5,567,600 |
طول دیوار | 364m | |||||
مساحت دیوار | 1,164.8m2 | |||||
مجموع هزینه (تومان) | 187,122,324.8 | |||||
قیمت هر متر (تومان) | 514,072.32 | |||||
قیمت هر متر مربع (تومان) | 160,647.6 |
هزینه اجرای وال پست مش | ||||||
مصالح | ابعاد (mm) | مقدار | طول | وزن | قیمت واحد (تومان) | قیمت کل (تومان) |
مش فایبرگلاس | 3200*250 | 388.2m2 | — | 120gr/m2 | 42000 | 16,304,400 |
پلاستر گچی یا سیمانی | — | 1.1664m3 | — | از 1800 تا 2000 کیلوگرم | — | — |
نبشی گالوانیزه | 400*70*2 | 1,610 عدد | — | — | 46000 | 74,060,000 |
یونولیت | 200*100 | 109 عدد | 218 | — | 50000 | 5,450,000 |
طول دیوار | 364m | |||||
مساحت دیوار | 1164.8m2 | |||||
مجموع هزینه (تومان) | 95,814,400 | |||||
قیمت هر متر (تومان) | 263,226.37 | |||||
قیمت هر متر مربع (تومان) | 82,258.24 |
طبق جداول فوق، استفاده از سیستم وال مش نسبت به وال پست فلزی، میتواند 40 تا 60 درصد از هزینههای اجرا را کاهش دهد. به علاوه، افزایش سرعت اجرا در پی نصب آسان این نوین وال پست، از دسته مزایای این سیستم است که میتواند توجه مجریان ساختمان را جلب نماید. استفاده از وال مش، کاملا مورد تایید نظام مهندسی بوده و طبق شریهها و آیین نامههای موجود، منعی برای استفاده از آن در انواع پروژه ساختمانی وجود ندارد.
چرا دستمزد اجرای وال مش در مقایسه با وال پست ، پایینتر است؟
یکی دیگر از دلایل محبوبیت وال مش در میان پیمانکاران و مهندسان ساختمان سازی، بهینه بودن قیمت دستمزد وال مش در مقایسه با دستمزد اجرای وال پست سنتی است. اجرای وال مش به عنوان یک جایگزین اقتصادی و کارآمد با اجرای بسیار آسانتر از وال پست سنتی است که حتی میتوان با بکارگیری نیروهای بیتجربه نیز، آن را نصب و اجرا کرد. پایین بودن دستمزد اجرای وال مش در مقایسه با وال پست سنتی، از جنبههای مختلفی قابل بررسی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم :
- نوع مصالح استفاده شده در وال مش مانند مش فایبرگلاس و پلاستر و نبشیهای سبک، به گونهای هستند که پیچیدگیهای اجرایی زیادی ندارند. سبک بودن این مصالح باعث شده تا بتوانید بدون نیاز به عملیات پیچیده، آن ها را اجرا نمایید. سادگی و عدم پیچیدگی وال مش باعث شده تا بتوان آن را با تجهیزات کمتر و نیروی کار عمومی به اجرا در آورد.
- علت دیگر کاهش قیمت دستمزد وال مش، کاهش مراحل اجرایی است. وال پست باید در چندین گام سخت مثل برش دادن قطعات، ایجاد اتصالات گیردار، ایجاد اتصالات تلسکوپی، جوشکاری و… انجام شود که همه این موارد معمولا زمان بر و پرهزینه هستند. در مقایسه، وال مش نصب سریع و بدون نیاز به مراحل پیچیده را به همراه دارد و تنها کافیست تا طبق نقشه وال مش، توری یا مش فایبرگلاس بر سطح دیوار قرار داده شود و روی آن با پلاستری از جنس سیمان یا گچ، پوشانده شود، این موضوع باعث کاهش زمان اجرا و علاوه بر آن، کاهش هزینه و دستمز اجرا وال مش نسبت به دیگر روشهای مهار دیوارهای غیرسازهایخواهد شد.
- عدم نیاز به کارگران و افراد متخصص برای اجرای وال مش در مقایسه با وال پست سنتی، خود یکی دیگر از دلایل مناسب بودن هزینه اجرای وال مش می باشد. معمولا از کارگران ساختمانی عادی برای اجرای وال مش استفاده میشود که نیازی به تخصص بالا ندارند و می توانند با حداقل هزینه، وال مش را اجرا نمایند.
تاثیر نقشه طراحی وال مش در کاهش هزینه های اجرایی آن
با وجود اینکه قیمت مناسب وال مش آن را به یک راه حل اقتصادی برای پروژههای ساختمانی تبدیل کرده است، اما زمانی میتوانید از مزایای وال مش بهره مند شوید که طراحی آن به صورت بهینه انجام شده باشد تا بتوانید به اندازه نیاز از مصالح تخصصی وال مش استفاده کنید. انتخاب نوع مصالح با طراحی بهینه آنها ارتباط مستقیم دارد. با طراحی بهینه وال مش، میتوان گرماژ، مقاومت کششی، میزان تنش تسلیم و سطح پوشش مورد نیاز وال مش را برای هر دیوار بنا بر بارهای وارده بر آن، تعیین کرد. این امر مستقیما روی کاهش میزان مش فایبرگلاس و پلاستر مورد نیاز برای اجرا وال مش، تاثیر مستقیم میگذارد.
از طرفی دیگر، با تحلیل و تعیین دقیق بارهای وارده بر دیوار، میتوان از نبشیهایی با ضخامت کمتر و وزن سبکتر استفاده نمود که علاوه بر کاهش هزینه نبشیها، میتوانند باعث صرفه جویی در هزینه و قیمت اجرا وال مش نیز شوند. در مورد پلاستر وال مش نیز،هر چقدر که مقدار مورد نیاز پوشش مش در سطح دیوار بهینهتر شود، ضخامت و حجم پلاستر سیمانی یا گچی نیز، کاهش مییابد و این میتواند در کاهش قیمت وال مش بسیار موثر باشد.
از این جهت طراحی وال مش بدون تحلیل دقیق و غیر اصولی، ممکن است باعث افزایش مقدار مصالح مصرفی شود و در نهایت هزینه خرید مصالح را نیز افزایش دهد. این موضوع باعث افزایش هزینه اجرای وال مش نیز خواهد شد. طراحی بهینه وال مش، یک مرحله اساسی برای کاهش هزینههای کلی پروژه است که با سپردن این کار به متخصصان، میتوان ضمن حفظ کیفیت و عملکرد وال مش، از هزینههای اضافی جلوگیری نمود و پروژهها را به صورت اقتصادی و بهینه اجرا کرد.
خلاصه !! با بررسی موارد فوق، میتوان متوجه شد که هزینه نهایی هر متر مربع از وال مش، به نوع مصالح استفاده شده و مقدار مورد نیاز آنها بستگی دارد. با انتخاب مصالح باکیفیت و طراحی اصولی، نیاز به مصالح استفاده شده کاهش پیدا کرده و میتوان برآورد دقیقی از هزینههای اجرایی داشت و مناسبترین روش مهار دیوارهای غیر سازهای را انتخاب کرد.
نوع مصالح وال مش و تاثیر آنها بر قیمت وال مش
قیمت هر متر مربع وال مش تحت تاثیر عوامل متعددی است. همانند وال پست فلزی، قیمت وال مش تحت تاثیر نوع و میزان مصالح مصرفی استفاده شده میباشد و در هر پروژه ساختمانی، تفاوت در مواد اولیه، نحوه اجرا و متراژ نیازمند ارزیابی دقیق بوده تا هزینه و دستمزد نهایی وال مش مشخص گردد. از آنجایی که وال مش همچون وال پست فلزی جهت مهار دیوارها در برابر نیروهای جانبی ناشی از زلزله و باد استفاده میشود، هر چقدر میزان بار جانبی وارده بر آن بیشتر باشد، مقدار مصالح مصرفی و هزینه نهایی نیز افزایش پیدا می کند. دیوارها نیز مانند دیگر اجزای ساختمان همچون تیر و ستون باید در برابر زلزله و باد طراحی و مقاوم سازی شوند و این موضوع مستلزم استفاده از مصالح مقاوم و باکیفیت میباشد. به طور کلی، سه نوع مصالح عامل تعیین کننده قیمت وال مش هستند :
- توری و مش فایبرگلاس : توری یا مش فایبرگلاس جزء اصلی وال مش است و وظیفه افزایش مقاومت دیوار در برابر بارهای خمشی وارده را برعهده دارد. هر چه نیروی وارده بر دیوار بیشتر شود، لازم است تا از توری وال مش با مقاومت تسلیم بالاتر و با گرماژ بیشتر استفاده شود تا وال مش بتواند مقاومت دیوار را در برابر بارهای جانبی افزایش دهد. از طرفی اگر شرایط محیطی قلیایی باشد، حتما باید از مش فایبرگلاسی در وال مش استفاده شود که در برابر قلیا مقاوم باشد و خورده نشود. مسلما هرچه کیفیت، ویژگیها و مشخصات مکانیکی مش وال مش افزایش پیدا کند، قیمت مش نیز مستقیما افزایش مییابد و در پی آن هزینه خرید و نصب وال مش نیز بالاتر میرود، اما باید بدانید حتی اگر از گرانترین مش فایبرگلاس موجود در بازار نیز استفاده کنید، باز هم هزینههای اجرای وال مش به مراتب از هزینههای وال پست سنتی، ارزانتر خواهد بود.
- پلاستر سیمانی و گچی : یکی دیگر از مصالح مورد استفاده در وال مش، پلاستر سیمانی و گچی است. عمدتا قیمت پلاستر سیمانی بالاتر از قیمت پلاستر گچی است. پلاسترها در واقع لایه محافظتی و تثبیت کننده مش وال مش را در سطح دیوار تشکیل میدهند و میتوانند با مدفون کردن مش فایبرگلاس، مقاومت مورد انتظار را در آن ایجاد کنند. به طور کلی قیمت پلاستر بسته به نوع آن (سیمانی یا گچی) و حجم مورد نیاز از آن تعیین میشود، قیمت پلاستر معمولا بر اساس واحد کیلوگرم گزارش میشود و در دسته مصالح ساختمانی ارزان قیمت طبقه بندی میشود. تنها در صورت اجرای وال مش به صورت فول که در آن کل سطح دیوار باید با پلاستر پوشانده شود، ممکن است هزینه مربوط به پلاسترکشی وال مش کمی افزایش یابد. در هر حال، پلاستر وال مش نسبت به اتصالات جوشی یا پیچ و پلاکی که در وال پستهای سنتی رایج است، به شدت ارزانتر و مقرون به صرفهتر است، حتی در بدترین شرایط و با استفاده از حجم زیادی از پلاستر، باز هم قیمت وال مش کمتر از وال پستسنتی تمام خواهد شد.
- نبشی گالوانیزه : سومین جزء یا بهتر است بگوییم آخرین جزء تشکیل دهنده وال مش که روی قیمت وال مش تاثیرگذار است، نبشی گالوانیزه است. نبشی گالوانیزه در وال مش، جهت مهار لبه فوقانی و پایینی دیوار و در برخی موارد جهت مهار لبه مجاور با ستون، استفاده میشود و علاوه بر کنترل حرکت خارج از صفحه دیوار، میتواند به تحمل بارهای وارد شده بر دیوار نیز کمک شایانی کند. کیفیت، ابعاد و ضخامت نبشیهای گالوانیزه، عامل تعیین کنندهای برای قیمت سیستم وال مش به حساب میآیند. تعداد مورد نیاز نبشیهای گالوانیزه در سیستم وال مش زیاد نیست، از این رو چندان قیمت وال مش را تحت تاثیر قرار نمیدهد؛ در هر حال قیمت خرید و نصب وال مش نسبت به هزینههای تمام شده وال پستهای سنتی، به مراتب کمتر است.
اهمیت بررسی ضوابط آیین نامه ای برای قیمت وال مش
وال مش به عنوان یک راهکار موثر برای مهار لرزهای دیوارهاست که میتواند به جای وال پستهای مرسوم فلزی استفاده شود. مقررات و ضوابط آیین نامهای مرتبط با وال مش، نوع مصالح مورد نیاز و ضوابط اجرای این سیستم را مشخص میکنند. از این جهت، بررسی این ضوابط برای تعیین قیمت وال مش ضروری است. در واقع، این آیین نامهها و استانداردها هستند که محدوده استفاده از هر سیستمی را برای کسب بیشترین بهرهوری آن تعیین میکنند، سیستم وال مش به عنوان یک روش نوین مهارسازی دیوارهای غیرسازهای با استفاده از مواد و متریال تشکیل دهنده جدید، به دلیل حساسیتهای اجرایی کمتر نسبت به وال پستهای فلزی، ضوابط اجرایی راحتتری را نیز در بر میگیرند که همین موضوع سبب شده تا شما با انتخاب وال مش، علاوه بر بهرهمندی از قیمت خرید مناسبتر اجزا وال مش نسبت به وال پستهای فلزی، آن را با هزینه و دستمزد بسیار کمتر اجرا کنید. همین مزایای اقتصادی و کاربردی وال مش است که سبب گسترش انتخاب سیستم وال مش و استفاده از آن در پروژههای بزرگ نظیر پروژه نهضت مسکن ملی، شده است. کاهش چشمگیر هزینههای ساخت و ساز در پروژه های عظیمی همچون پروژههای نهضت مسکن ملی نه تنها یک مزیت مهم است، بلکه می تواند ضرورت نیز داشته باشد.
در واقع، این آیین نامه و ضوابط درونش است که مشخصات یک سیستم و مزایای آن را معرفی میکند، بدیهی است که اگر مقررات و ضوابط آییننامهها و استانداردها را در نظر نگیریم، هیچگاه تفاوت وال پست فلزی و وال مش را در بر نگرفته و به موضوعاتی شبیه حذف وادارهای قائم، وادارهای افقی، میلگرد بستر و… از وال مش، پی نخواهیم برد. پس اگر قرار است که سیستمی را از لحاظ قیمت و هزینه مقایسه کنیم، ابتدا باید ضوابط و مقررات هر کدام را شناخته و با اجزای تشکیل دهنده آنها و ویژگیهای هر کدام آشنا شویم و این موضوع مستلزم بررسی ضوابط آییننامهای است، از این رو میتوان ادعا کرد که بررسی ضوابط آیین نامهای برای تعیین قیمت وال مش یا هر سیستم دیگری، اهمیت ویژه دارد.
برای بررسی ضوابط و مقررات آیین نامهای وال مش، میتوانید از دستورالعمل اجرای وال مش که در شهریور ماه 1403 منتشر شد و پیوست ششم استاندارد 2800، نشریه 819، نشریه 714 و نشریه 729 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، استفاده کنید.
توری و مش فایبرگلاس، مهمترین عامل تاثیرگذار بر قیمت وال مش
وال مش از اعضاء مختلفی تشکیل یافته است. یکی از این اعضا که به عنوان اصلیترین عضو وال مش، ایفای نقش میکند؛ توری فایبرگلاس است. این محصول، مبتنی بر دو نوع است: توری فایبرگلاس معمولی یا نوع E-glass و مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا یا نوع AR. شبکه الیاف شیشه نوع E-glass در سالهای اخیر، حضوری جدی در پروژههای عمرانی داشته است. این محصول که حاوی الیاف شیشه ای میباشد، توسط ماشینهای مخصوص و بر اساس یک الگوی مشبک ساخته شده است. توری فوق نه تنها استحکام فشاری فوق العاده ای دارد، بلکه از مقاومت الکتریکی بسیاری نیز برخوردار میباشد. ضمنا این محصول، بیشترین مقاومت کششی را داشته و دارای کیفیت مطلوبی است. قیمت مناسب و مقرون به صرفه نیز از دیگر مزایایی است که به این محصول اختصاص دارد. محصول مورد نظر نه تنها دیوارهای غیر سازه ای را مقاوم نموده و منجر به اجرای بهینه سیستم وال مش می گردد، بلکه تولیدکنندگان را در صنایع خودروسازی و الکتریکی نیز یاری میرساند.
مزایای استفاده از مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا نسبت به توری الیاف شیشه معمولی در وال مش چیست؟
مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا نیز از دیگر متریالهای مورد استفاده در سیستم وال مش به شمار میآید. این محصول که با عنوان اختصاری AR نیز شناخته شده، توری شکل است. الیاف شیشه ای نوع AR و رزین مخصوص در تشکیل آن نقش داشتهاند. همچنین این توری با مواد ضد قلیایی کننده ترکیب گشته و به همین دلیل، بیشترین مقاومت را نسبت به صدمات ناشی از واکنشهای شیمیایی و حملات قلیایی، بروز میدهد. اگرچه توری E-glass در محیط های قلیایی، ضعیف عمل نموده و میانه خوبی با ماتریسهای سیمانی ندارد، اما مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا اینطور نیست. این محصول در چنین محیطی، قوی عمل کرده و دچار خوردگی نخواهد شد.
همچنین مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا، در مقابل فرسایش نیز مقاوم بوده و انعطاف پذیری عالی، استحکام کششی و فشاری بی نظیر را نیز از خود نشان میدهد. ضمنا مش فایبرگلاس AR از قابلیت جذب آب کم برخوردار بوده و در مقابل آتش و جریانات الکتریکی نیز نفوذ ناپذیر است. با توجه به این ویژگیها، میتوان آن را یک انتخاب مناسب جهت تقویت دیوارهای غیر سازهای دانست. تمامی این مزایا باعث شدهاند تا سیستمهای وال مش مبتنی بر این مش فایبرگلاس مقاوم بر قلیا، با هزینه و قیمت بیشتری نسبت به توری فایبرگلاس معمولی، روبرو شوند. اما باید بدانید، در هر حال، چه در سیستم وال مش از مش فایبرگلاس نوع AR استفاده شود و چه از توری فایبرگلاس E-Glass، قیمت مهار دیوارهای غیرسازهای با وال مش، نسبت به روش سنتی وال پست فلزی، ارزانتر خواهد بود.
پیشنهاد برای مطالعه
مش فایبرگلاس AR و تاثیر آن بر پلاستر سیمانی یا گچی وال مش !!
قیمت خرید انواع پلاستر ویژه وال مش به چه عواملی بستگی دارد؟
پلاستر، بیشترین نقش را در اجرای وال مش ایفا نموده و یکی از عوامل موثر بر قیمت وال مش نیز به شمار میآید. سوال اینجاست که قیمت خرید پلاستر وال مش، تحت تاثیر چه عواملی است؟ در پاسخ باید گفت قیمت این محصول با توجه به عوامل مختلفی همچون این موارد، برآورد می گردد:
نوع پلاستر وال مش
جهت اجرای وال مش، یکی از انواع پلاستر یعنی پلاستر گچی وال مش و پلاستر سیمانی وال مش مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به اینکه سیمان از مصالح مستحکم و قابل اطمینان به شمار آمده و عملکرد بهتری را در مقایسه با گچ دارد؛ لذا میتوان گفت پلاستر سیمانی، گزینه مناسبتری برای انتخاب خواهد بود. البته منکر مزایای پلاستر گچی نیستیم. پلاستر سیمانی در برابر رطوبت، واکنش بهتری نشان داده و مقاومتر است؛ اما مسئله اینجاست که دوره پخت، عمل آوری و سخت شدن آن، طولانی است. در نتیجه تولید این مصالح، بیشتر زمان میبرد. تقریبا 3 هفته زمان نیاز است تا این محصول به مرحله تولید نهایی برسد.
پیشنهاد برای مطالعه
این در حالی است که پلاستر گچی در دوره کوتاهتری به عمل آمده و پروسه تنظیم و سخت شدن آن طول نمیکشد. فقط 3 روز زمان نیاز است تا این پلاستر خشک شده و آماده بهره برداری گردد. علاوه بر این، پلاستر گچی نسبت به ترک خوردگی مقاوم بوده و با محیط زیست نیز سازگاری دارد. همچنین، این محصول جهت عمل آوری، آب کمی مصرف میکند. همه این دلایل باعث شده تا قیمت پلاستر سیمانی و گچی، متفاوت باشد و عدهای پلاستر گچی را به سیمانی ترجیح دهند. اما باید بدانید که پلاستر سیمانی، به مراتب عملکرد بالاتر و دوام بهتری را در برابر شرایط محیطی مختلف از خود نشان میدهند. آنها بر خلاف پلاسترهای گچی، در برابر آب و رطوبت، مقاومند. استفاده از پلاستر سیمانی در سیستم وال مش، گزینه ایده آل است.
سطح کیفیت پلاستر ویژه وال مش
پلاستر مبتنی بر کیفیت بالا، عملکرد بهتری را از خود نشان داده و در نتیجه، نقش موثرتری را در تقویت دیوار، ایفا خواهد کرد. در مقابل، پلاستر حاوی کیفیت کم، عملکرد چندان مطلوبی نداشته و ممکن است تبعات منفی به دنبال داشته باشد. بنابراین بهترین انتخاب، پلاستر باکیفیت است. پس پلاستر وال مش را با هزینه مناسب و کیفیتی بالا، از مراکز معتبر همچون شرکت مقاومسازی تکنوپل، خریداری نمایید.
شرکت یا برند تولید کننده
برخی از برندها با توجه به شهرت و اعتبار خود، محصولاتشان را با قیمت بیشتر به بازار عرضه میکنند. شاید به این دلیل که آنها به کیفیت محصولاتشان اطمینان داشته و متریال مرغوبتری را برای تولید آنها بکار میگیرند. اعتبار یک برند و کیفیت محصولات آن، نقش مهمی را در قیمت خرید پلاستر وال مش بازی میکند. لذا بسته به اینکه پلاستر وال مش از چه برند یا شرکتی باشد، قیمت آن متفاوت خواهد بود.
ایرانی یا خارجی بودن محصول
پلاسترهای تولید شده در داخل کشور در مقایسه با محصولات خارجی، قیمت ارزانتری دارند. این بدان معنا نیست که کیفیت پایین باعث ظهور این قیمت شده، بلکه حذف شدن برخی از عوامل همچون هزینه گمرک، این اتفاق را رقم زده است. همانطور که میدانید محصولات خارجی برای ورود به بازار ایران، نیازمند عبور از گمرک بوده و در این حالت به آنها هزینه گمرک تعلق میگیرد. این هزینه، خود به خود باعث افزایش قیمت پلاستر خارجی خواهد شد. بنابراین، بهترین حالت برای خرید مقرون به صرفه پلاستر گچی یا سیمانی وال مش، تهیه نمودن آن از مجموعههایی است که بدون واسطه آن را مستقیما عرضه و میفروشند. شرکت مقاومسازی تکنوپل، پلاستر وال مش و دیگر انواع مصالح وال مش را در بالاترین حد کیفیت و با مناسبترین قیمت و بدون واسطه، عرضه و میفروشد.
رابطه بین قیمت فروش نبشی و قیمت اجرا وال مش
قیمت نبشی با قیمت وال مش، ارتباط تنگاتنگی دارد. نبشیهایی که در اجرای وال مش مورد استفاده قرار میگیرند، دارای وزن و ابغاد متعددی هستند که باید متناسب با نیاز پروژه و شرایط موجود، طراحی شوند. بر همین اساس، گروهی از این ابزار در دسته نبشیهای سبک وزن و گروهی دیگر در دسته نبشی سنگین وزن قرار میگیرند. نبشی یا ناودانیهای وال مش، از جنس فولاد گالوانیزه شده هستند. مسلما آنهایی که وزن بیشتری دارند، قیمت بالاتری را شامل میگردند. همچنین دسته بندی دیگری از این ابزار وجود دارد؛ مانند نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی که آنها نیز قیمت وال مش را تغییر میدهند. به طور کلی، ناودانی یا نبشیها، لبههای آزاد در بالا و پایین دیوارهای غیر سازهای را در برابر حرکت به سمت خارج از صفحه، مهار میکنند. از آنجایی که در سیستم وال مش، نبشی یا ناودانیهای کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار، عمدتا منقطع هستند، بنابراین، قیمت و هزینه اجرای وال مش را چندان افزایش نمیدهند. در هر حال، قیمت اجرای والمش نسبت به هزینه اجرا وال پست سنتی که از مقدار زیادی فولاد تشکیل میشود، ارزانتر و مقرون به صرفهتر خواهد بود.
پیشنهاد برای مطالعه
لزوم دریافت قیمت روز وال مش در فرآیند ساختمان سازی
در شرایط کنونی بازار ساخت و ساز در کشور ایران، شاهد تغییرات و نوسانات نرخ ارز هستیم که بر روی قیمت مصالح ساختمانی تاثیر میگذارند. وال مش با وجود اینکه از مصالح فلزی استفاده نمی کند، اما دارای مصالح کلیدی برای مهار دیوارهای غیر سازهای است که قیمت آنها نیز با نوسانات ارز تغییر میکنند. برای مدیریت هزینهها و پروژهها، لازم است که قیمت روز وال مش به صورت دقیق استعلام گرفته شود. یکی از چالشهایی که پیمانکاران در مدیریت بودجه با آن مواجه هستند، افزایش هزینههای غیر منتظره است که میتواند نگرانی از بابت تامین بودجه را چندین برابر کند. اگر قیمت وال مش در یک پروژه به درستی و با نرخ روز برآورد نشود و یا به دلیل تاخیر در خرید وال مش افزایش پیدا کند، هزینه های کلی پروژه نیز میتواند به طور قابل توجهی افزایش یابد. از این جهت، استعلام قیمت دقیق و دسترسی به لیست قیمت روزانه وال مش، به پیمانکاران این امکان را میدهد تا خرید خود را در زمان مناسب انجام دهند و از افزایش هزینه و قیمت وال مش به صورت ناگهانی جلوگیری نمایند.
دسترسی به قیمت روز وال مش برای پیمانکاران و فعالان در حوزه ساخت و ساز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه برآورد قیمت وال مش، نه تنها هزینهها را برای اجرا شفاف سازی می کند، بلکه به پیمانکاران و کارفرمایان این امکان را میدهند تا برای خرید وال مش و تامین بودجه برنامه ریزی نمایند تا از خسارات ناشی از تاخیر خرید وال مش جلوگیری کنند. شرکت تکنوپل، لیست قیمت وال مش را بر اساس قیمت روز مصالح ساختمانی به شما اعلام میکند تا بتوانید با ارزیابی قیمت وال مش و مقایسه آن با دیگر روشها، ایدهآلترین روش مهار دیوار که قطعا سیستم وال مش است را انتخاب کنید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
نکاتی که باید هنگام خرید وال مش مورد توجه قرار دهید !!
مناسب بودن قیمت وال مش، سبب افزایش تقاضا برای این محصول و در نتیجه تولید گسترده آن شده است. با تمام این تفاسیر، نیاز است پیش از خرید وال مش، نکاتی را مد نظر قرار دهید. نکاتی که به کسب نتایج بهتر منتهی میگردند، عبارتند از:
- انواع مش مورد نیاز برای اجرای این سیستم دارای وزن و گرماژهای مختلفیاند. لذا باید محصولی که متناسب با نیازتان است را انتخاب کنید.
- پیش از خرید محصولات و یا مصالح وال مش، میبایست نوع تقویت دیوار با وال مش (سرتاسری یا نواری) مطابق با طراحی وال مش، مشخص گردد. بهرهمندی از راهنمایی مشاورین در این باره، کمک زیادی خواهد کرد.
- با توجه به تنوع توری و شبکه الیاف وال مش (اعم از توری E-GLASS و مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا و مش فیبر کربن)، محصولی را انتخاب کنید که با هدفتان همخوانی دارد.
- با توجه به ابعاد مختلف مش فایبرگلاس (ابعاد 2*2، 3*3 و 10*10 میلیمتر) ابتدا ارزیابی های لازم را انجام داده و سپس محصول مورد نظر را برگزینید. توجه داشتبه باشید که مطابق با آیین نامه، تنها مجاز به استفاده از شبکههای الیاف با چشمه حداقل 5*5 و حداکثر 10*10 میلیمتر هستید.
برآورد دقیق قیمت وال مش با دریافت پیش فاکتور
از آنجایی که نوسانات قیمت ارز روی قیمت تمام شده وال مش تاثیرگذارند، لازم است که کلیه پیمانکاران برای برنامه ریزی و تامین بودجه، حتما پیش فاکتور اجرای وال مش را از شرکت تکنوپل دریافت نمایند. با متره و برآورد دقیق مصالح مورد نیاز برای اجرای وال مش، میتوان پیش فاکتور این سیستم را برای اجرا دریافت نمود و سپس برای هزینههای اجرایی نیز برنامه ریزی کرد. برآورد دقیق هزینه اجرای وال مش برعهده کارشناسان مجرب و باتجربه در زمینه طراحی و اجرای این سیستم است. در صورتی که دارای نقشه طراحی شده وال مش هستید، میتوانید برای دریافت پیش فاکتور و متره و برآورد مصالح مورد نیاز برای اجرا و قیمت تمام شده اجرای وال مش، با کارشناسان شرکت تکنوپل در ارتباط باشید. کارشناسان ما پس از دریافت نقشه طراحی شده وال مش، مراحل متره و برآورد را آغاز و میزان مصالح مورد نیاز را مشخص می کنند.
پیش فاکتور وال مش شامل اطلاعات مهمی از جمله جزئیات هزینههای مختلف از جمله قیمت مش، پلاستر، نبشی و هزینههای نصب و اجرای وال مش و به طور کلی، محاسبه دقیق هزینهها است تا مشتریان بتوانند قبل از شروع پروژه، تصویر واضحی از هزینههای نهایی داشته باشند و از بروز هزینههای اضافی جلوگیری کنند. پیش فاکتور والمش برای جلوگیری از انحراف هزینه در طول مسیر است. با این وجود به علت تغییر در قیمت مصالح روز، لازم است که فاصله زیادی میان خرید وال مش و پیش فاکتور ایجاد نشود. در غیر این صورت مجددا نیاز به صدور پیش فاکتور بر اساس قیمت روز مصالح خواهد بود.
قیمت خرید وال مش و دستمزد اجرای آن در تکنوپل
شرکت مقاوم سازی تکنوپل، به عنوان یکی از مجموعههای معتبر و با تجربه در سطح کشور، همواره در حوزه ارائه راهکارهای نوین مقاومسازی انواع اجزای سازهای و اجزای غیرسازهای، پیشرو است. یکی از خدمات ما در مجموعه تکنوپل، ارائه خدمات طراحی، تامین مصالح و اجرای سیستم وال مش جهت مهار دیوارهای غیرسازهای ساختمان به روش نوین است. تکنوپل، تمامی متریال مقاومسازی اعم از مصالح تشکیل دهنده سیستم وال مش مثل مش فایبرگلاس یا مش فیبر کربن، پلاستر سیمانی یا گچی، ناودانی یا نبشی گالوانیزه منقطع، یونولیت و پشم سنگ را از برترین برندهای موجود تهیه و آنها را بی واسطه و با نازلترین قیمت با بالاترین حد کیفی ممکن، به فروش میرساند. سابقه درخشان تکنوپل، تضمین کننده خدمات این مجموعه است. اگر میخواید قیمت فروش وال مش و هزینهها یا دستمزد طراحی و اجرای والمش را بدانید، پیشنهاد میکنیم تا از طریق پلهای ارتباطی ما در وب سایت رسمی تکنوپل، با کارشناسان فروش و مشاوران ما، ارتباط بگیرید.
نتیجه گیری
تحولات بازار مصالح و تغییرات مداوم قیمت وال مش، نیاز به آگاهی از قیمت روزانه وال مش و عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن را برای هر پیمانکار و مجری پروژههای ساختمانی افزایش میدهد. بر اساس ضوابط آیین نامه ای توضیح داده شده در این مقاله میتوان مقایسه دیقیقی برای قیمت وال مش و وال پست فلزی داشت. به طوری که وال پست های فلزی و سنتی به دلیل داشتن مصالح فولادی گران قیمت، هزینه اجرایی بالاتری در مقایسه با سایر وال پستها به همراه خواهند داشت. طراحی بهینه وال مش و تاثیر آن روی مصالح و قیمت نهایی هر متر مربع وال مش بسیار حائز اهمیت هستند و لازم است که حتما از شرکتها و طراحان معتبر برای تعیین قیمت وال مش کمک بگیرید. شرکت مقاوم سازی تکنوپل با سال ها تجربه و بهره گیری از تیم متخصص، امکان طراحی و متره و برآورد مصالح مورد نیاز برای اجرای وال مش را به صورت دقیق و بهینه دارد. از این رو میتوان به لطف قیمت دستمزد وال مش اقتصادی، این سیستم را اجرا و از عملکرد بهینه آن در پروژه های عظیم بهره مند شد.
سلام
هزینه وال مش برای یک ساختمان فولادی 7طبقه با سقف عرشه واقع در اصفهان به زیر بنای 500 متر چقدر تمام می شود؟
سلام
برای اعلام قیمت وال مش نیاز به نقشه های معماری و سازه داریم. پیشنهاد می کنیم برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان شرکت تکنوپل و با شماره 86046232-021 تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
دستمزد اجرای وال مش در اصفهان برای 300 متر طول دیوار می فرمایید.
سلام مهندس میری عزیز، مساحت دیوارهای غیرسازهای داخلی و پیرامونی ساختمان شما، موقعیت آن، طول دیوارها و…، تنها بخشی از دادههای مورد نیاز برای تعیین قیمت وال مش در پروژه شما هستند. پس به شما پیشنهاد میکنیم تا با کارشناسان ما در تکنوپل ارتباط بگیرید و دادههای لازم را به آنها ارائه دهید. کارشناسان تکنوپل، در کمترین زمان ممکن، پاسخ استعلام قیمت وال مش را برای شما ارسال خواهند کرد.
سلام و عرض خسته نباشید، وال مش برای همه نوع دیوار مناسب هست؟
سلام مهندس جان، بله، سیستم وال مش رو میتونید روی هر نوع دیوار با هر نوع مصالح اعم از آجر، بلوک سیمانی، بلوک سفالی، بلوک هبلکس، بلوک aac و…، اجرا کنید. وال مش بسیار تطیق پذیر است.
ممنون بابت محتوا خوبتون، توی مقاله اشاره کردین که وال مش 40 الی 60 درصد ارزان تر از وال پست فلزی هست. خواستم بدونم اگر از مش فیبر کربن استفاده بشه، باز هم قیمت والمش کمتر از وال پست است؟
سلام جناب خیری عزیز، همانطور که میدانید، شبکه الیاف مورد استفاده در سیستم وال مش، میتونه از جنس مش فایبرگلاس و یا مش فیبر کربن باشه. مش فیبر کربن نسبت به توری فایبرگلاس، از همه نظر برتر است. از این رو، قیمت مش فیبر کربن نیز نسبت به شبکههای الیاف شیشه، گرانتر است. استفاده از مش فیبر کربن به عنوان شبکه الیاف وال مش، تنها در موارد حساس مثل ساختمان بیمارستانها و…، پیشنهاد میشود. در هر حال، سیستم وال مش از والپستهای سنتی ارزانتر است. اما با انتخاب درست متریال و تطبیق آن با شرایط و دادههای پروژه، میتوانید حتی هزینه و قیمت وال مش را بهینهتر کنید. برای کسب مشاوره بیشتر، با کارشناسان و مشاوران ما در تکنوپل ارتباط بگیرید.